Mycket läsning under sommaren

Finns det fler därute som blir litteraturslukare över sommarhalvåret? Nu tror jag nästan jag har slagit alla rekord tänkbart. Jag läser fyra böcker samtidigt. Fyra olika stories som jag ska särskilja och följa i dess olikheter. Och kvar ligger fortfarande 9 böcker som jag har samlat på hög där hemma, som köar för att bli lästa direkt efteråt. Plötsligt blev det ett problem med utrymme också. Ett sådant där problem man aldrig förväntade sig att få ni vet? Men det resulterade i lite nätshopping här i helgen som var.

Förvaring för den som inte gillar bibliotek
Jag vill gärna ha mina böcker någonstans, men är inget större fan av att anordna bibliotek med bokhyllor och sådär. Istället gav jag mig ut och letade avlastningsbord på nätet, och hittade ett schysst bord som jag klickade hem. Halifax, liten skänk hette den och har liksom fyra lådor istället som man kan peta ner sina böcker i. Jag tänkte att jag skulle göra en sortering i fyra steg. Att varje låda ska representera ett stadie i mitt läsarliv.

  • Läses just nu
  • Prio att läsas
  • Slötidsläsning
  • Faktaläsning

Det är egentligen dessa fyra olika typer av kategorier som jag anser kan representera mitt liv som litteratursluktare. Så att det var just fyra lådor här kändes ju klockrent. Gött att bara kunna beställa online också och få allting hemfraktat. Passar mig toppen.

Löptur i helgen
Nu till helgen planerar jag en lite längre löptur runt Galvåsen. Tror att sträckan borde vara 1,8 km i sin helhet, om man tar höger vid Ekenäset. Jag har inte tränat supermycket inför säsongen, men om man bara tar det i sin egen takt och känner av kroppen så tror jag att det är en bra utmaning för att väcka benen till liv igen. Saknar skogen och naturen. Lugnet liksom.

Kanske skulle få låna Ebbas hund också. Hon får följa med och springa i sådana fall tänkt jag. Hon är så vältränad och lydig att jag inte oroar mig det allra minsta över att ha henne lös. Hon kommer nog bara att jogga med mig där bredvid, lycklig över att få vara i skogen liksom.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *